De Boelelaan 1081 (W&N building, office M228), Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20-261 46 65
info@dataedis.com

Pricing data for healthy growth in Online Retail

Competitor pricing data, assortment information & product specifications from Google Shopping & Amazon

Scansione e ottimizzazione dell’assortimento

Come viene determinata la gamma del tuo negozio online? Dataedis determina tramite una scansione dell’assortimento in che modo la tua offerta differisce da quella degli altri operatori del mercato. Scegli la larghezza e la profondità del tuo assortimento nelle categorie che desideri.

Leggi di più

Ottimizzazione dell’offerta e dei prezzi

La corretta determinazione del prezzo è una questione dinamica e complessa per molti rivenditori. Dovrebbe essere sempre più economico? No, di certo non devi. È già possibile determinare un livello di prezzo adeguato in base ai dati corretti.

Leggi di più

Eccellere nell’e-commerce grazie alle specifiche dei prodotti

I consumatori scelgono in base a una serie di criteri. Cioè, tra le altre cose, le informazioni giuste al momento giusto. Ci assicuriamo che tu possa fornire la migliore descrizione tecnica (di marketing) possibile del prodotto.

Leggi di più

Realizzare continuamente la tua proposta

I nostri servizi possono essere acquistati una volta. Tuttavia, i dati sono dinamici e il panorama dell’e-commerce è in continua evoluzione. Vi terremo informati di questi cambiamenti nell’offerta attraverso i nostri servizi.

Leggi di più
Data is de sleutel tot gezonde en gecontroleerde groei in Retail

Geen trial-and-error benadering meer. Verkrijg inzicht middels de juiste data

Welk prijsbeleid voert u nu? Welke data heeft u beschikbaar daarvoor? Welk assortiment wordt gevoerd? Waarom specifiek dit assortiment? Op basis waarvan is het assortiment samengesteld? Welke productspecificaties worden getoond? Waarom deze selectie? Vaak is het antwoord op bovenstaande vragen dat er simpelweg geen alternatief is of geen juiste en bruikbare data beschikbaar is.

Wanneer we u kunnen voorzien van inzicht in het prijsniveau in de markt voor uw producten in combinatie met advies ten aan zien van het assortiment, zou u daarin geinteresseerd zijn? NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP

Onze diensten

Een overzicht van ons dienstenpakket voor retailers, distributeurs, fabrikanten en andere betrokkenen in de keten van uiteindelijk de (online) retail. We bieden voor al onze diensten frequente updates (van maandelijks tot meermaals per dag):

Assortiment scan

We analyseren uw assortiment en vergelijken dat met het aanbod in de markt en aangemerkte concurrenten. We kunnen aangeven hoe uw assortiment zich verhoudt ten opzichte van andere spelers (denk daarbij aan samenstelling  en bv hardlopers versus ‘long-tail’). Na deze eerste analyse hebben we een startpunt om de optimalisatie stappen te gaan doorlopen. Daarbij hebben we als richtpunt de door u gewenste positie in de markt te gaan bereiken. Middels frequente updates geven we assortimentsadvies dat past binnen uw doelstellingen.

Prijsoptimalisatie

Naast het advies omtrent de samenstelling van het assortiment geven we inzicht in de prijsstellingen in de markt. We bekijken de markt als geheel en zoomen in op specifieke spelers. We maken het verschil met uw aanbod inzichtelijk zodat u de gewenste positie kunt bepalen en daarop kunt acteren. We denken graag mee over CLTV, CAC, prijselasticiteit, retouren-reductie, marge, hardlopers versus long-tail, etc. Daarmee wordt voorzien in het behalen van de organisatie-doelstellingen, maar wel met een gezonde marge en een stabiel en overzichtelijk aanbod.

Marketing van Product specs

Middels iteraties optimaliseren we het assortiment en prijsniveau. Vervolgens optimaliseren we de conversie door de juiste productspecificaties te tonen. Kies daarbij ook de technische specs, maar vergeet niet de marketing specs. Niet alleen in de online marketing kanalen, maar ook de specificaties op uw website. Daarmee worden ook de ‘kwaliteitsscores’ in de online marketing kanalen geoptimaliseerd (SEO, SEA, Google Shopping, FB, etc etc.). Dit leidt tot conversie verhoging en een significante kostenreductie voor de uitgaven voor Online Marketing.

Marketplaces positie-optimalisatie

U bent een retailer of service provider die actief is met een productaanbod op marketplaces. Daarbij wilt u inzicht hebben in alle voorwaarden voor om de ‘buy-button’ positie te kunnen claimen. Niet alle data is daarbij beschikbaar. Daar kunnen we u bij helpen. We hebben inzicht in de data die beschikbaar is op vele marketplaces. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Denk hierbij aan de prijsniveaus van de aanbieders per artikel, maar ook aan de specificaties, levertijd, voorraad etc. Dit is niet handmatig te controleren. Wij zorgen voor de data op het door u gewenste moment.

Marketscan alle aanbieders

We werken voor enkele platforms die altijd de laagste prijs willen bieden voor een selectie van leveranciers en merken. Om de laagste prijs te kunnen garanderen is het cruciaal om inzicht te hebben in alle spelers die producten aanbieden en het daarbij behorende actuele prijsniveau. Dataedis kan dit overzicht geven middels een frequente marketscan van de aanbieders (bv wekelijks of maandelijks) en inzicht geven door vervolgens een dagelijkse update geven van de prijsniveaus dat daarbij hoort. De klant kan zelf bepalen of actie noodzakelijk is in het aanbod en/of prijsniveau.

Productfeed-website check

Wist u dat de productfeeds van winkels in de diverse marketingkanalen in 8-20% van de gevallen niet correct en actueel zijn. Dit is bijna niet voor te stellen, maar de data die u ziet in bv Google Shopping of op diverse marketplaces is vaak verouderd. Dit is veelal het gevolg van technische vertraging of interne processen. We kunnen u behoeden om als retailer, leverancier, marketplace of ander marketing kanaal in deze situatie terecht te komen en een deuk op te lopen in uw imago bij de consument. Middels dagelijkse checks op gezette tijden geven we inzicht zodat actie kan worden genomen.

CASE STUDY

Het geheim van succes

Retailer X had een standaard assortiment en daarbij een beperkt doordachte strategie tav assortiment en prijsniveau. Dit was ooit tot stand gekomen met beperkte informatie en eigenlijk nooit herzien. Dit is herkenbaar voor vele retailers waarschijnlijk. Er was beperkt inzicht in hardlopers versus de long-tail artikelen.  Na het optimaliseren van het assortiment in overeenstemming met de ondernemingsdoelstellingen en het doorlopen van ons stappenplan is de gemiddelde marge met 7% gestegen en is de totale omzet ook nog eens gegroeid met 11% binnen 6 maanden. Alle ondernemingsdoelstellingen worden behaald en er is buffer opgebouwd en het bedrijf overweegt nu ook andere categorieën producten te gaan aanbieden.

CAMERA WINKEL

In dit segment zien we een interessante balans van hardlopers en prijstechnisch gezien scherpe aanbieders, maar ook de wens een echte speciaalzaak/specialist te zijn. We hebben een compleet overzicht van het aanbod en de prijsniveaus in dit segment. Wat zijn de additionele diensten die worden geleverd door de retailers?

AUTOBANDEN SPECIAALZAAK

Voor veel aanbieders is prijs een aspect, maar gelden er veel meer zaken die voor zowel retailer als eindklant van belang zijn. Denk aan levertijd, aflevering, montage, inplannen werkplaats, aanvullende diensten, etc.  Herhalingsbezoek is hier belangrijk al is het maar om de paar jaar. Een positieve ervaring betekent trouwe klanten.

SPEELGOED VERKOOP

Er zijn partijen die met speelgoedverkoop in de laatste maanden van het jaar ineens het hele jaar goedmaken mbt omzetdoelstellingen. Dan rijst de vraag of we de rest van het jaar wel het juiste assortiment voeren. Hoe zou dit deel van het assortiment scoren als we geen aanvulling hebben voor het einde van het jaar?

WARENHUIZEN

Het specialisme is het generalisme. Het warenhuis als concept maakt een moeilijke periode door. Dat hebben niet alle partijen overleefd. Toch is er een grote kans voor deze spelers, maar dan wel met een duidelijke strategie. Daarbij kunnen we helpen en de klanten voor langere tijd aan de winkel te binden.

Portfolio

Een overzicht van de modules die we kunnen bieden in onze dienstverlening in de vorm van ‘screenshots’ van de ‘deliverables’ van onze diensten. Dit geeft een beeld van wat u zult ontvangen als klant (volgen spoedig in zomer 2020). Aangezien spelers hun focus, aanbod en/of prijsstelling veranderen en er (internationale) aanbieders bijkomen, houden we u graag middels frequente updates op de hoogte van deze veranderingen.

Klanten vertellen

We kunnen zelf veel mooie aspecten over onze dienstverlening vertellen, maar wat is er krachtiger dan onze klanten aan het woord te laten?

‘Werken met de mensen van Dataedis is voor ons een zeer positieve ervaring geweest. Het bedrijf is nog in een opbouwende fase, maar biedt daardoor al zoveel waarde in dienstverlening gecombineerd met flexibiliteit dat we echt maatwerk diensten kunnen afnemen. De data en adviesrapporten helpen ons sterk met het continu optimaliseren van het assortiment, prijsstelling en aanbod van informatie bij productpagina’s en in campagnes. ‘

Autobanden retailer

‘We zijn gestart met het afnemen van eenmalige data. Echter bleek al snel dat we deze data veel frequenter konden gebruiken. We hebben onze marge geoptimaliseerd en zelfs daarbij nog onze omzet kunnen laten groeien, dubbele groei dus. Eerlijk gezegd hadden we zo’n positief resultaat niet verwacht toen we zijn gestart met een pilot-project met Dataedis. Goed om soms eens iets een kans te geven en ervoor te gaan.  Een ander aspect waar we erg tevreden over zijn is de heldere, eerlijke en prettige communicatie.

Sportretailer

‘Vanuit ons netwerk binnen ons team wist iemand van de nieuwe start van Dataedis en we zijn als een van de eerste klanten begonnen met het verkrijgen van data. Dit is in samenspraak verder verbeterd en de diensten die nu worden geleverd sluiten perfect aan op onze behoefte. Middels deze gegevens kunnen we besluiten beter voorbereiden en onderbouwen (veel beter dan voorheen).

Speelgoedretailer

Dataedis in tellers

Bekijk hier de statistieken van onze diensten

Artikelen met specs en prijzen

Zeer tevreden retailers

awards en nominaties

Start vandaag nog! Neem contact met ons op

Ons team

Uiteraard wil je graag een beeld vormen van het team waarmee we werken. We hebben de krachten gebundeld met een aantal specialisten. Dat samen geeft ons de kennis en flexibiliteit om snel door te groeien en het dienstenportfolio te optimaliseren.

Francesco Allertsen

Co-founder & Partner

Hamid Bazoobandi

Co-founder & Partner

Bart van Engeland

Partner

You!

Highly Skilled & MotivatedPro

Laatste nieuws

Ook ons dienstenaabod zal spoedig uitbreiden. Lees hier de laatste ontwikkelingen over onze organisatie en het dienstenaanbod:

Twitter feed is not available at the moment.

Digital Marketing agencies optimize Google Shopping campaigns with pricing data

While working together with multiple specialists in Digital Marketing, we have started to apply pricing data for the optimization of Google Shopping campaigns. The results of using the pricing data[…]

Read more

The interesting irrelevance of Google Shopping price benchmark

For quite some time Google launched the Price Competitiveness Report in their Google Merchant Center. This feature claims to give insight in the price level of the advertisers compared to[…]

Read more

Dataedis publishes Google Shopping Market Monitor

Dataedis publishes Google Shopping Market Monitor. Dataedis starts releasing the Google Shopping Market Monitor report from this quarter onward in 2022. This publication provides an extensive insight into the dynamics[…]

Read more

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de diensten van ons? Wanneer u ons een bericht stuurt, zullen we u direct bellen voor meer informatie: 

Onze contactgegevens:

Adres:

Campus Vrije Universiteit Amsterdam,
W&N gebouw, kantoor M262,
De Boelelaan 1081, Amsterdam

Volg ons: